Drugi senološki kongres u Novom Sadu 24. i 25. maja

Najbolji srpski, ali i inostrani stručnjaci iz oblasti medicine koja se bavi karcinomom dojke sastali su se u zgradi Rektorata Univerziteta u Novm Sadu i razmenjuju saznanja i iskustva na drugom srpskom senološkom kongresu u Novom Sadu.

Senologija, oblast medicine koja se fokusira na bolesti dojke i Senološko udruženje Srbije, organizator ovog kongresa, dobijaju sve više pažnje zahvaljujući ubrzanom razvoju postupaka lečenja i dijagnostike karcinoma dojke, bolesti koja u Srbiji zahvata sve mlađu populaciju žena.
Suština događaja poput ovakvih kongresa (koji su međunarodnog karaktera) je razmena i učenje od najboljih među najboljima. Ove godine će predavanja držati veći broj stranih predavača, kako bi specijalisti dobili najbolje savete, iskustva i uvid u novine u oblasti senologije.
Znanja o lečenju karcinoma dojke bila su minimalna pre dvadesetak godina. Tada skoro niko nije radio mamografiju, niti su lekari znali da je sprovode, a žene se skoro uopšte nisu ni pregledale.
Neke od tema na kongresu su bile: šta je novo u patologiji, ali i u radiološkoj dijagnostici karcinoma dojke, kako tretirati mlade žene i trudnice, kakav je kvalitet života nakon mastektomije zbog karcinoma dojke, koliko je bitna i da li je zastupljena socijalna podrška, itd.

 

PODELI
Prethodni članakNASTAVLjAJU SE ULAGANjA U SREMSKU KAMENICU
Sledeći članak6. Sajam za penzionere u Auli Novosadskog sajma
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde