-0.4 C
NOVI SAD
četvrtak, februar 6, 2020

Novi Sad je već tri veka, koliko postoji pod tim imenima, prostor raznolikog, bogatog kulturnog nasleđa mnogih naroda koji u njemu žive. Materijalna i nematerijalna kulturna baština stvarana u prošlim vekovima osnov je na kome počiva interaktivna mreža naučnih i kulturnih institucija, što Novi Sad danas čini prostorom aktivnog susreta kultura i različitih identiteta.

Urbano gradsko jezgro krase barokne, neorenesansne, klasicističke i bauhaus građevine, kao i mnogobrojni verski objekti.

Svaki posetilac prema svom unutrašnjem osećaju za lepo i prijatno, atraktivno i veselo, korisno i pristupačno može stvoriti sopstveni ugođaj upoznajući sve slojeve prošlosti i sadašnjosti Novog Sada.
Novi Sad, grad na Dunavu, grad evropske istorije i tradicije i balkanske gostoljubivosti je iskustvo koje vam nedostaje.

AKTUELNOSTI

video

Četvrti „Festival ljubavi“ od srede na Trgu slobode

Četvrti “Festival ljubavi“ biće otvoren 5. februara na Trgu slobode u 18 časova uz tradicionalno puštanje balona u obliku srca i hor „Čarobne frulice“. Pored prodajnih štandova, ljubavne kapije, cvetnog ljubavnog zida, muzičkih nastupa,...

Povećan broj turista u Novom Sadu

Najnovija istraživanja sprovedena na teritoriji Novog Sada, koja se tiču stavova i ponašanja turista u Novom Sadu, ukazuju na to da je dužina boravka domaćih i stranih turista zajedno u našem gradu povećana na...

FESTIVALI NOVOG SADA

Sve fotografije na stranici su iskorišćene uz dozvolu Turističke organizacije Novog Sada.Booking.com

novi sad
few clouds
-0.4 ° C
1.7 °
-2 °
63%
8.2kmh
21%
Pet
4 °
Sub
2 °
Ned
4 °
Pon
6 °
Uto
9 °