Stanovnici jednog malog grada u Vermontu biraju novog gradonačelnika!

Od 2019. godine je ozvaničeno da ovaj položaj mogu zauzeti i životinje.

Na funkciji gradonačelnika Fer Havena trenutno se nalazi trogodišnja koza Linkoln, a sada će joj konkurenciju na izborima predstavljati dva psa, piše CNN.

Poslove umesto koze vrši gradski upravnik, a ona je za ovo mesto izabrana kako bi se lakše prikupila sredstva za izgradnju školskog igrališta.

„Potrebno je uložiti pet dolara da bi vaš ljubimac mogao da učestvuje u izborima za gradonačelnika. Svaki stanovnik Fer Havena može predložiti svojeg. Na dan izbora od glasača tražimo donacije, ali oni ih ne moraju dati, a sa svakom donacijom malo smo bliži cilju.“ rekao je gradski upravnik.

Njihov cilj je da prikupe 80.000 dolara, a tamošnji šef policije, Bil Hamfris, nada se da će njihov policijski pas Sami svojom kandidaturom pomoći u prikupljanju sredstava.

„Linkoln je učinila sjajan posao. Dobro je predstavljala zajednicu, pa smo mislili da bi bila dobra ideja izazvati je da se kandiduje i ove godine kako bismo videli možemo li je pobediti“, rekao je Hamfris.

Drugi kandidat je pas Marfi, star tri godine i on je terapijski pas koji posećuje staračke domove, lokalnu bolnicu i srednju školu, gde je pomogao u pokretanju programa „Čitanje sa psima“.

„Marfi smatra da je čitanje veoma važno, ali i da je igranje napolju nužno. Ako ga izaberu za gradonačelnika, naporno će raditi da deci u ovom mestu osigura najbolje moguće igralište.“ rekla je njegova vlasnica Linda Barker.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde