Nagrada Piranezi 2019 – Međunarodna arhitektonska izložba

Kustosi/organizatori: Andrej Strehovec, Tijana Filipov Mezei, Slobodan Jović, Maja Ivanič, Anže Koren, Špela Kuhar

Nacionalni selektor: Andrej Strehovec

Studentski selektori: Slobodan Jović, Zoran Abadić

Selekcija arhitektonskih projekata koji su bili u izboru za međunarodnu dodelu Nagrade Piranezi (Piranesi Award 2019) biće predstavljena i publici Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Izložba je otvorena u novembru prošle godine u Portorožu i od tada nastavlja svoj put u svih 10 zemalja učesnica.

Nagrada se dodeljuje najboljem arhitektonskom delu iz Srednje Evrope u poslednje dve godine, a drugu godinu za redom učestvovale su i arhitekte iz Srbije i po prvi put uključeni su i radovi naših studenata. Nagrada Piranezi dodeljuje se od 1989. u okviru Piranskih dana arhitekture (PDA), međunarodne konferencije sa jednom od najdužih tradicija na svetu.

PDA se od 1983. održava svkog novembra u srednjovekovnom pomorskom gradiću Piran u Sloveniji, a 2019. delimično se odvijala i u Portorožu zbog poplava.

Izložba se sastoji od 47 vrhunskih arhitektonskih projekata, koje je nominovalo 10 nacionalnih selektora iz 10 evropskih zemalja, kao i 34 studentska projekata koje je nominovalo 17 nacionalnih selektora iz 17 evropskih fakulteta za arhitekturu. Jednu nagradu, dva priznanja i studentsko priznanje podelilo je 12 članova međunarodnog žirija.

Izložba je u produkciji PDA i kooprodukciji MSUV i DaNS-a.

PODELI
Prethodni članakLjubavno veče i u SNP-u, večeras koncert Tri tenora
Sledeći članakNestao muškarac u Dunavu kod Petrovaradina
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde