Novosadski parlament o urbanističkim planovima

Foto: Radio Delta Portal

Četrdesetak tačaka dnevnog reda, među kojima dominiraju one koje se bave urbanističkim planovima, činiće dnevni red sednice Skupštine grada.

Osim urbanizma, odbornice i odbornici izjasniće se i o Predlogu regionalnog plana za upravljanje otpadom do 2028. godine za Novi Sad i sedam okolnih opština, izmenema programa poslovanja „Vodovoda i kanalizacije“, kao i izmenama investicija Gradske uprave za imovinu i imovinskopravne poslove. Pred novosadskim parlamentom naći će se i predlog odluke koja uređuje sufinansiranje izgradnje, održavanja i obnove verskih objekata, ali i Predlog programa podrške za lokalnu poljoprivredu za ovu godinu.

Od urbanističkih planova izdvaja se onaj za deo Radničke ulice kod Keja žrtava Racije, gde je predložena izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa do deset spratova i policijske stanice, umesto jedne od crpnih stanica kanalizacije i napuštenih industrijskih zgrada. Izmene i dopune Plana detaljne regulacije za blok pravosudnih organa na uglu ulica Maksima Gorkog i Stražilovske, takođe će se naći na dnevnom redu, kao i PDR-ovi Karagače, Radne zone „Istok“ u Petrovaradinu, gde se planira izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda, te prostora oko Strelišta, gde bi se omogućila izgradnja dvospratne sportske dvorane i sportskih terena u okolini, pošto je predviđeno da gotovo 23 hektara uz Kanal DTD bude namenjeno različitim sportskim sadržajima.

Predlog za izmenu Programa uređivanja građevinskog zemljišta takođe će biti predmet rasprave, a izmene se donose zbog prenosa 184,8 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za sufinansiranje prve faze uređenja centra Novog Sada, koja će tako ukupno koštati 553,4 miliona.

Na dnevnom redu naći će se i reizbor Marine Popov Ivetić za lokalnog ombudmsana, kao i reizbor njene zamenice Stojanke Varajić. Skupština će odlučiti i o postavljanju biste episkopu budimskom Danilu Krstiću na Klisi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde