Otvorena izložba slika „Divanhana” u Kulturnom centru

U četvrtak, 06. februara u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor otvorena je izložba slika nastalih na likovnoj koliniji „Divanhana“ koja je prošle godine održana u Novom Pazaru. Likovnu koloniju, kao i izložbu slika u Kulturnom centru na Zlatiboru organizuje Udruženje za nauku, kulturu i umetnost Bošnjaka „Divanhana“. Na izložbi su se našle slike koje je stvaralo devet umetnika : Sare Obradović iz Priboja , Milice Vesić iz Valjeva ,Ane Komatine iz Bihaća , Une Antović iz Niša, Renee Belogi , Drenushe Dalipi ,Zore Mahalik, Teodore Filipović i Andrijane Andrijašević iz Čajetine. Izložba je otvorena za posetioce do 02. marta 2020. godine.

Udruženje za nauku, kulturu i umetnost Bošnjaka, Divanhana, je osnovano 2015. i ono deluje u Republici Srbiji i internacionalno. Pored drugih ciljeva i zadataka, jedan od prioriteta Divanhane su mladi talentovani umetnici, pisci, muzičari. Ovo Udruženje broji nekoliko stotina članova i ponosi se svojim članstvom koje je raznoliko po verskoj , nacionalnoj, socijalnoj i bilo kojoj strukturi tj. pripadnosti čime se Divanhana ponosi a što se može videti i po ovoj izložbi. Udruženje ima armiju mladih, talentovanih, uspešnih umetnika koji se bore da kulturno stvaralaštvo opstane, postoji, razvija se i jača.

Pet godina sjedinjuje boje na kolonijama po čemu su i jedna od posebnih likovnih kolonija u Srbiji koja isključivo šansu pruža mladim slikarima. Na žalost, sve je manje entuzijasta. Dok je njih biće i kulture i Divanhana će im biti podrška onoliko koliko je u mogućnosti obezbediti potrebna sredstva. Zahvaljući Ministarstvu kulture i informisanja i Bošnjačkom nacionalnom veću, koji jednim delom sufinansira projekat, udruženje uspeva da zbliži mlade stvaraoce i da ih podrži do njihovih samostalnih izložbi…

PODELI
Prethodni članakDa li je dobro da trenirate svakodnevno?
Sledeći članakNa današnji dan 07.02.
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde