Skupština grada usvojila novu cenu godišnjih karata za učenike – 5000 dinara za sve zone

Odbornici novosadske Skupštine na današnjoj sednici usvojili su odluku o novom tarifnom sistemu JGSP-a. Cilj novog sistema je povećanje broja putnika i drugačije zoniranje uz favorizovanje godišnjih đačkih i studentskih karata.
Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića kupovinom godišnjih karata za đake i studente Novosađani će moći da uštede od 4350 dinara do 27720, s obzirom na to koliko je za ove karte na godišnjem nivou bilo potrebno izvdvojiti do sada.

Ova odluka trebalo bi da stupi na snagu već prvog aprila.

Danas je usvojen i Regionalni plan upravljanja otpadom do 2028. godine za Novi Sad i sedam okolnih opština, a prema rečima Vučevića usvajanjem ovog plana konačno idemo ka rešenju problema deponije.

Iz opozicije smatraju da ovaj plan nije dobar, te da je potrebna promena lokacije i detaljnija izrada dokumentacije.

Na današnjoj sednici usvojena je i ostavka direktora SPENS-a, kao i nekoliko urbanističkih planova, a najavljeno je da je ovo poslednja ili pretposlednja sednica u ovom sazivu gradske vlasti.

PODELI
Prethodni članakOd 01. marta novi red vožnje
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde