Pita od pasulja

  • Sastojci:
  • 250 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • navrh noža soli
  • 9 kašika hladne vode
  • Fil:
  • 1/2 kg kuvanog pasulja
  • 2 struka mladog crnog luka
  • 300 g šampinjona
  • 1 dl bujona od povrća
  • 2 šargarepe
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašika senfa
  • so, biber
  • I još:
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike mlevenih oraha

Priprema:

U brašno dodajte so, ulje, sirće, vodu i mesite testo petnaestak minuta.

Podelite ga na onoliko delova koliko kora želite, svaki deo premesite, stavite na dasku posutu brašnom, premažite s malo ulja i ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta.

Za to vreme napravite fil:

Na zagrejanom ulju propržite seckan luk, dodajte rendanu šargarepu, dinstane pečurke (s bujonom), kuvani pasulj i začine.

Uz mešanje pržite 2-3 minuta, dodajte peršun i ostavite da se ohladi, pa dodajte senf i promešajte.

Svaki deo testa razvijte na debljinu 2-3 mm i ostavite sa strane.

Kore premažite uljem, odozgo stavite rendan beli luk, izbodite viljuškom na nekoliko mesta, stavite fil i pospite orasima.

Tako uvijte sve kore, premažite mešavinom ulja i vode i stavite u pleh postavljen pek-papirom.

Pecite na 200 stepeni 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 180 stepeni i nastavite s pečenjem još 20-25 minuta.

Pečenu pitu izvadite iz rerne, poprskajte s malo vode, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde