Stručni savet Muzeja savremene umetnosti Vojvodine podržava kolege iz Stručnog tima Muzeja savremene umetnosti

Povodom Saopštenja Stručnog tima MSU i povodom imenovanja gospodina Viktora Kiša na funkciju v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti – Stručno veće Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu izražava podršku kolegama iz MSU u odbrani integriteta i digniteta ustanove, kao garanta očuvanja visokih profesionalnih standarda i stručne autonomije Muzeja savremene umetnosti.

Svesni činjenice da je društvena odgovornost Muzeja nerazdvojiva od poštovanja profesionalnih standarda – podsećamo i na odredbe statuta ICOM-a koje nalažu da visok nivo institucionalnog integriteta muzeja nikako ne bi smeli biti ugroženi bilo kakvim političkim ili finansijskim interesima. U tom kontekstu, izražavamo nadu da će i Vlada Republike Srbije uvideti opasnosti ovakvog pristupa i, u skladu sa započetim procedurama, okončati započetu proceduru Konkursa za izbor direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

PODELI
Prethodni članakZabrana uvoza „evro 3“ vozila najverovatnije početkom sledeće godine, o „evru 4“ se razmišlja
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde