Tijana Marković i Sofija Mijatović dobitnice nagrade „Predrag Peđa Tomanović“

Nagrada “Predrag Peđa Tomanović” za najbolju ulogu u Srpskom narodnom pozorištu u protekloj godini, pripala je glumici Tijani Marković, dok je kao najbolja studnentkinja glume u 2019. proglašena Sofija Mijatović.

Glumica Tijana Marković nagrađena je za nekoliko važnih uloga koje je ostvarila u 2019. u predstavama Travnička hronika, Smederevo 1941. i Tartif. Prema njenim rečima vest o ovoj nagradi primila je veoma emotivno, a sama nagrada, kako kaže, za nju predstavlja veliki podstrek i vraća joj nadu u bolje sutra.

Ovu nagradu već 25 godina dodeljuje Zadužbina “Predrag Peđa Tomanović” čiji su osnivači roditelji pokojnog glumca. Ovogodišnji žiri činili su glumac i direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel, pozorišna kritičarka Nataša Gvozdenović i pozorišni reditelj Predrag Štrbac.


Predrag Peđa Tomanović (1964 – 1993) bio je član ansambla Srpskog narodnog pozorišta nepunih pet sezona. Za to vreme ostvario je čak 14 uloga, te je ostavio značajan trag u istoriji ovog pozorišta. Tokom 25 godina, koliko se nagrada dodeljuje, neki od laureate bili su Boris Isaković, Jasna Đuričić, Jugoslav Krajnov, Draginja Voganjac, Marija Medenica, Sanja Ristić Krajnov, Jovana Stipić i mnogi drugi.

Uručenje nagrade “Predrag Peđa Tomanović” biće upriličeno u okviru predstave Tartif 27. januara.

PODELI
Prethodni članakPlanirana isključenja struje za utorak 21. januar
Sledeći članakBez vode deo Sremske Kamenice
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde