Nakon niza informacija u medijima, kojima je u javnosti Vrnjačka Banja predstavljena kao rizično okruženje, oglasili su se banjski privrednici, koji tvrde da je situacija upravo suprotna i da se u banji striktno sprovode bezbedonosne mere

Vrnjačka Banja, 23. Juli 2020. Godine – Na sastanku opštinskih rukovodioca i banjskih hotelijera, održanom danas u hotelu „Fontana“, zaključeno je da je bezbedonosna situacija u Vrnjačkoj Banji pod potpunom kontrolom, da su hotelijeri spremno dočekali špic sezonu, da se u svim objektima striktno poštuju mere i da je za građane Srbije bezbednije da budu u Vrnjačkoj Banji nego da ostaju kod svojih kuća.

„Činjenica je da u svim opštinama u Srbiji postoji zaraza virusom, ali je takođe činjenica da do sada nije zabeležen ni jedan slučaj inficiranja gostiju koji su boravili u Vrnjačkoj Banji“ , izjavio je Miško Mihajlović, član Opštinskog odbora zadužen za turizam Vrnjačke Banje. „Stoga je neistinito prikazivanje bezbedonosne situacije u Vrnjačkoj Banji kao potencijalnog žarišta, jer brojke pokazuju da Vrnjačka Banja ima najmanji broj zaraženih u Raškom okrugu“.

Opštinske inspekcijske službe su neprekidno na terenu, kontrolišu poštovanje mera i sankcionišu objekte u kojima se ne poštuju mere, tako da je rizik sveden na minimum.

„U Vrnjačkoj Banji trenutno boravi veliki broj gostiju, koji ni jednog trenutka nisu bili u riziku od zaraze, bez obzira da li su na bazenima, restoranima ili kafićima“, dodao je Mihajlović. „Naravno, mere bezbednosti su obavezne, a svi hoteli i privatni smeštaji strogo vode računa da bezbednost gostiju ne bude ugrožena“.

Neoprezne izjave u javnosti poslednjih dana, ugrožavaju ionako slabu turističku sezonu u najposećenijoj srpskoj destinaciji, pa banjski hotelijeri apeluju na nadležne institucije da budu oprezniji u svojim obraćanjima i da iznose ocene na osnovu istinitih brojki i činjenica. 

PODELI
Prethodni članakIzlet na Trg galerija – Galerija Matice srpske
Sledeći članakIme omraženog tima ne izgovara čak ni u kvizu!
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde