Zašto treba posetiti Jahorinu ove zime?

Ukoliko ste ljubitelj zime i zimskih čarolija ispunjenih snegom, skijanjem i toplim čajem pored kamina, onda ove zime treba da posetite Jahorinu, planinu koja u poslednjih nekoliko godina ozbiljno radi na svom pozicioniranju u vrhu zimskih turističkih destinacija.

Prvi utisak na vas će svakako ostaviti to što ćete osetiti neverovatnu količinu gostoprimstva i to je ono što prvenstveno izdvaja Jahorinu: domaćinska atmosfera, prijatni i nasmejani ljudi, odlična hrana, ili jedostavno rečeno – kao kod kuće.

Ako bi se detaljnije bavili svim prednostima Jahorine, ali i važnim informacijama koje su vam potrebne ukoliko se odlučite da posetite ovu planinu, onda bi to izgledalo ovako:

INFRASTRUKTURA I NOVA ULAGANJA NA JAHORINI

Jahorina je u poslednje tri godine uložila mnogo u razvoj infrastrukture na planini. Zahvaljujući novom najsavremenijem sistemu za osnežavanje, koji je pušten u rad prošle godine i kojim je povezano celo skijalište, skijašima je zagarantovano skijanje tokom cele zime. Ove godine glavna investicija bila je nova kabinska gondola koja je svečano otvorena 30. novembra, nedelju dana pre zvaničnog početka ski sezone. Ispod gondole urađene su tri nove staze, Jahorina je dobila i potpuno nov ski lift, ali i novi bife pored jezera na vrhu planine, oko kojeg je napravljen i prelep ambijent za šetanje. Kao letnja turistička atrakcija, na Jahorini je ovog leta pušten u rad i najduži alpin koster u Evropi, a time je objedinjena i letnja turistička ponuda. Zbog svih ovih ulaganja, Jahorina je postala veoma konkurentna na tržištu, a povećan broj turista oseti se na celoj planini i leti i zimi.

PROVOD NA JAHORINI

Ove sezone Olimpijski centar Jahorina se pobrinuo da pored vrhunskog ski doživljaja, pruži svim posetiocima i mogućnost odličnog noćnog provoda. Sve je počelo u Beogradu kada je Aleksandra Prijović nastupala na, sada već tradicionalnoj, večeri Jahorine u Beogradu, a nastavilo se na Jahorini koncertom Saše Matića, Brajana Ferija i Đorđa Davida. Po broju izvođača reklo bi se da je to sve za ovu sezonu, ali ne. Brojni koncerti su tek pred nama. 28. decembra nastupa Aca Lukas, a za početak sledeće godine već su najavljeni koncerti OK benda, Amadeus benda, Regine… Naravno, nisu samo koncerti izvor zabave na Jahorini, tu je i veliki broj lokala i hotela koji svako veče pripremaju nešto za svoje goste, svako u svom stilu, pa shodno tome uvek ima za svakog po nešto.

PARKING

S obzirom na probleme sa parkingom sa kojim se susreću svi Novosađani, prva pomisao kada se spremamo za put jeste da li će nam potraga za parkingom upropastiti odmor. Na Jahorini je ove godine obezbeđeno novih 60 parking mesta, a pored naplate parkiranja po satu, moguće je uzeti i dnevnu, sedmodnevnu parking kartu ili kartu za celu sezonu. Takođe, bitno je znati da parking karte kupljene od privatnog smeštaja ne važe na parking prostorima Olimpijskog centra Jahorina. Iako je pitanje parkinga na ovoj planini dobro rešeno, nećete pogrešiti ni ako se odlučite da idete autobusom, s obzirom na to da je od ove godine uvedena direktna linija Novi Sad – Jahorina. To je možda idealno rešenje, nema presedanja, a možete u potpunosti rasterećeno da krenete na odmor. I nemojte da brinete, kola vam svakako nisu neophodna na planini, jer je Jahorina organizovana tako da svuda stižete peške.

CENA SKI PASA

Jahorinu karakteriše odličan odnos cene i kvaliteta i to je jedna od glavnih prednosti odmora na Jahorini. Cenovnik je dostupan na linku https://www.oc-jahorina.com/cjenovnik-pojedinacnih-ski-karata-2019-20/, a u budućnosti je cilj da jedna ski karta važi za sve ski centre u regionu.

Pored svega ovoga, ponuda smeštaja u hotelima i u privatnom smeštaju je zaista raznovrsna i ispunjava različite potrebe i zahteve, a može da se prilagodi svačijem džepu.

I ono što je najvažnije, kada jednom odete na Jahorinu, svake sledeće zime nećete imati problem sa dilemom gde uživati u zimskim čarolijama. Jer, kada jednom pronađete planinu koja odgovara na raznovrsne zahteve, izvesno je da postajete stalni gosti.27

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde